Voortuin met cortenstaal en achtertuin met hoogte verschillen aan het water

Leerdam

Voortuin met cortenstaal en achtertuin met hoogte verschillen aan het waterVoortuin met cortenstaal en achtertuin met hoogte verschillen aan het waterVoortuin met cortenstaal en achtertuin met hoogte verschillen aan het waterVoortuin met cortenstaal en achtertuin met hoogte verschillen aan het waterVoortuin met cortenstaal en achtertuin met hoogte verschillen aan het waterVoortuin met cortenstaal en achtertuin met hoogte verschillen aan het water

Voor bewoners uit Leerdam heeft Puper Hoveniers de voor- en achtertuin onder handen mogen nemen.

In de voortuin is gekozen voor bloembakken van cortenstaal. Eén hiervan staat in het midden waarin een mooie dakboom is geplant. Hieromheen is een bestrating gelegd die past bij de kleur van de bloembakken en gevelstenen van de woning. Door het lijnenspel worden de oprit en de voortuin met elkaar verbonden, waardoor één geheel ontstaat.

De achtertuin heeft een groot hoogteverschil met uitzicht op de rivier de Linge. Om dit hoogteverschil op te vangen is gebruik gemaakt van stapelmuren waartussen trappen zijn aangebracht. De ‘zwevende’ vlonderpaden langs de stapelmuren breken de hoogte van de stapelmuren en geven diepte en een ruimtelijk effect.

Er is gekozen om de kleur van het bestratingsmateriaal af te stemmen op de kleur van de woning. Zo blijft het een rustig geheel. De straat bestaat uit gebakken waalformaat klinkers met geel gecoate betontegels. In de onderste laag van de tuin is een hardhouten vlonder gemaakt om heerlijk aan het water te kunnen zitten.

Door de verschillende niveaus in de achtertuin zijn op diverse hoogtes terrassen ontstaan. Dit geeft een mooi effect en zo heb je prachtig uitzicht op het water. Bovenaan de tuin zijn dakbomen gebruikt om schaduw te geven.

Het is een prachtige tuin geworden die zeker uniek is. In de zomer kan er uitgebreid genoten worden van de zon en de rivier. Wij zijn net zoals de bewoners zeer tevreden met het eindresultaat.

Terug naar alle projecten

Heeft u belangstelling? Wij wandelen graag met u de tuin door!

Vrijblijvend kennismaken

of bel

0345 - 61 74 14